onsdag den 29. juli 2015

NU SÆLGER JEG OSSE KOLLOID SØLV, LÆS BESKRIVELSEN I TEKSTEN.

                     SÆLGER KOLLOID SØLV______

Sælger nu Kolloid Sølv 500 ml 145 kr.
Kolloid sølv - er det farligt og virker det?
BY MEDICINSK VIDEN · 13. JULI 2014
Kolloid sølv er et ældgammelt middel der har været anvendt som et alternativ til antibiotika. Men er det farligt? Og virker det? Her kigger jeg nærmere på dette produkt, der er meget anvendt inden for alternativ behandling.
Når man spørger om dette produkt i grupper hvor man går meget ind for alternativ behandling fremstilles det som fuldstændig uskadelig og uden bivirkninger - og samtidig meget mere effektiv end antibiotika. Det er dog langt fra sandheden.
Faktisk er listen af ting som kolloid sølv påstås at virke mod lang:
AIDS
Cancer
Infektioner (virus, svampe og bakterier)
Parasitter
Kronisk træthed
Akne
Vorter
Hæmorroider
Forstørret prostata
Mange andre sygdomme.
Kolloid sølv er en opløsning af små sølvpartikler i nanostørrelse. Når det kommer i kontakt med vand dannes sølvioner. Sølv kan både eksistere på ren metalform (Ag) og på ionform (Ag+, Ag2+, Ag3+). Når sølv på metalform kommer i kontakt med vand, oxideres det til ionformen. Ionformen kaldes også for (Ionic silver).
Det blev meget anvendt indtil begyndelsen af det 20. århundrede, hvor mere sikre og mere effektive antibiotika blev opfundet. Men i starten af 90'erne begyndte kolloid sølv at komme tilbage på markedet til alternativ behandling.
Er der forskel på kolloid sølv?
Et af de mest udbredte kolloid sølv produkter på markedet er Ionosil der er produceret af Ion-silver fra Sverige. De påstår af der er forskel på almindeligt kolloid sølv (udfra definitionen af kolloid sølv) som ofte er lavet udfra sølvnitrat eller ved at slibe sølv - og det kolloid sølv de producerer som er dannet ved elektrolyse og kaldes elektrokolloid sølv.
Kolloid sølv er altid en blanding af sølv på metalform og sølv på ionform, idet noget af sølvet på metalform er omdannet til ioner. Ifølge Ionosil indeholder deres produkt 80% på ionform og 20% på metalform. Størrelsen af partiklerne er angiveligt under 24 nm i radius.
Det er ikke korrekt at der er forskel på kolloid sølv lavet fra sølvnitrat og ved elektrolyse. Resultatet er i begge tilfælde sølvioner, da sølvnitrat er letopløseligt. Det er en fejl når nogen sammenligner nitrat med salpetersyre - man kan ikke sammenligne toxicitet på den måde. Sølvioner er sølvioner.
Virker kolloid sølv?
Kolloid sølv kan dræbe mange ting, da det er giftigt i større koncentrationer. Det er dog alligevel ikke effektiv som antibiotika. I 2012 blev der lavet et stort review[1] hvor man slog fast at helingstiden var længere ved behandling med kolloid sølv i forhold til kontrol og viste ingen præventiv effekt mod infektioner i sår.
Man anvender også sølv i form af sølvnitrat (hedder også lapissalve) til dels at fjerne navlegranulomer hos små babyer (dræbe det overskudende hudstykke) og mod hæmorroider. Her er det meget effektiv, men skal anvendes varsomt da man let kan dræbe huden omkring området også.
Mekanismen for sølvs virkning
Sølvioner er meget reaktive og det er denne reaktive virkning der både giver sølv dets mikrobielle virkning og toxiske virkning. Den reaktive virkning foregår ved 4 forskellige mekanismer[2]:
Binding til cellemembranen
Hæmning af elektrontransportkæden
DNA/RNA replikation
Hæmning af precursere til proteiner
Metalformen af sølv har også en mikrobiel virkning, men den er mindre. Mekanismen for den sker ved reduktion af metalloproteinaser.
Hvis man vælger at drikke kolloid sølv med det formål at det skal virke i perifær væv, skal det som almindelige lægemidler optages i blodet og transporteres hen til det perifære væv for at udøve sin virkning. Når man drikker kolloid sølv bliver 18% af det optaget i mavetarmkanalen[3] .
Hvilke bivirkninger kan man få af kolloid sølv?
Kolloid sølv er kendt for at kunne give en række bivirkninger. Man skal jo huske på at når kolloid sølv er så effektiv som det er, så er det jo fordi det er giftigt. Derfor anvendes det f.eks. også som coating i køleskabe for at forhindre bakterievækst.
Kolloid sølv er ikke identificeret som et sporstof endnu og derfor mener man heller ikke at det er essentiel for kroppen, som mange andre metaller[4] . Det er også grund til at man generelt ikke anbefaler indtagelse af sølv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar